co.nl domeinnaam registreren?

Ik kreeg vandaag een email van mijn hosting-partner. Ze bieden me een nieuwe registratie vorm aan… de co.nl domeinnaam. Klinkt spannend, een nieuwe domeinnaam. Welke mooie woorden kunnen voor een schijntje gekaapt worden om door te verkopen? Ik word enthousiast. Helaas blijkt het een misvatting, de 1e regel van de mail verklaart een hoop:

Domeinen onder het .co.nl, zijn sub-domeinen. Dit geeft echter geen beperkingen in het gebruik. 

Wat deze zin direct duidelijk maakt is dat de co.nl websites een zelfde waarde hebben als bijvoorbeeld domein.jorik.nl websites. Het zijn subdomeinen, en geen ‘echte’ domeinnamen dus. 

Maakt dat uit? Nee niet voor onderaan een advertentie, niet om de naam te onthouden, maar wél voor de vindbaarheid in zoekmachines. In tegenstelling tot co.uk is co.nl NIET een ICANN erkend top-level-domein. Het enige voordeel wat de naam biedt is een ‘bekend klinkende’ schijn-extentie.

Wat doen we nu?
Het registreren van een co.nl subdomein is vooral het spekken van het bedrijf dat bij de sidn www.co.nl geregistreerd heeft. Echter bestaat er een (kleine) kans dat de co.nl domeinnamen daadwerkelijk een waarde krijgen. En dan was het vastleggen van je eigen co.nl naam een verstandige keuze.

Ikzelf ga geen jorik.co.nl of marketingman.co.nl vastleggen. Ik heb immers co.jorik.nl al gratis bij mijn domeinnaam gekregen,.. net als alle andere mogelijke SUB-domeinen!


Tags:
Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik hoor het graag als je vragen of opmerkingen hebt. Plaats ze hieronder. Je e-mailadres blijft privé en wordt niet op de site getoond.