Google Adsense nu ook searchbased

Op veel websites vindt je ze, de advertenties ‘by google’. Ook bekend als het inhoudsnetwerk of Adsense. De kracht van deze reclames was dat de reclame aansloot bij de inhoud van de pagina. Op een site over scheren zette Google automatisch advertenties voor scheermesjes. Echter gaat google nu een stap verder.

In de basis worden de advertenties getoond op paginainhoud, maar nu breidt Google dit uit naar je zoekhistorie. Althans, dan merkte ik net zelf!

Ik was opzoek naar een telefooncentrale, en in mijn zoektoch had ik uiteraard ook wat zoekopdracht op Google ingetypt. Toen ik daarna het nieuws las op nu.nl viel mijn ook op het volgende:

En dat terwijl ik een artikel las over de FC Twente speler Tioté.

Slim van Google om zo de reclame nog beter aan te laten sluiten bij de interesses van de bezoeker, want zeg nou zelf, er is al voldoende interesse on Tioté te kopen, dus een inhoudgerelateerde advertentie zou overbodig zijn.


Tags:
Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik hoor het graag als je vragen of opmerkingen hebt. Plaats ze hieronder. Je e-mailadres blijft privé en wordt niet op de site getoond.