Google gebruikt Adsense voor penalties

Google biedt een hele reeks aan diensten aan. Nu blijkt dat de informatie die uit verschillende diensten verkregen wordt, door Google wordt ingezet bij het bepalen van de zoekresultaten. Voor zoekmachine optimalisatie is het daarom erg belangrijk welke domeinnamen met elkaar verbonden worden binnen een google account. Dit kan namelijk penalties van Google opleveren!

Uit directe bron heb ik vernomen dat Google informatie uit adsense accounts gebruikt bij de bepaling van de SERPS (de positie van je site in de zoekresultaten). In het geval dat er één van de sites in je adsense account door google twijfelachtig wordt bevonden als MFA (made for adsense), dan kunnen direct alle domeinnamen waarop advertenties uit je Adsense account worden getoond een penalty krijgen. En niet zomaar een penalty: gehele verwijdering uit de index. Je pagina’s zijn dan dus niet meer vindbaar!

Mijn advies is dan ook: als je adsense hebt voor meerdere sites. Verspreid dit over meerdere accounts. Zeker als de afzonderlijke pagina’s naar elkaar linken! Hierdoor beperk je je risico’s enorm. Niks is zo vervelend als het zien wegvallen van je totale Adsense inkomsten van meerdere sites in 1 keer.


Tags:
Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik hoor het graag als je vragen of opmerkingen hebt. Plaats ze hieronder. Je e-mailadres blijft privé en wordt niet op de site getoond.